Oh nee, pijn na het vrijen

Mijn beste vriendin kwam naar me toe. Ze wilde me spreken en het was best een persoonlijk onderwerp. Maar wij bespreken veel met elkaar dus mij durfde ze het wel toe te vertrouwen. Kortom, ze vertelde me over haar seksleven. Ze heeft sinds kort weer een vriend waar ze dol op is, maar ze heeft vaak pijn na het vrijen. Ze durft er met haar vriend nog niet over te praten, maar ze heeft daardoor wel minder zin in seks. Dat vindt ze erg jammer, dus wil ze er graag wat aan doen. Naar de huisarts durft ze nog niet. Dus vroeg ze tips aan mij omdat ze weet dat ik dat ook een keer heb gehad.

Een paar jaar geleden had ik na vrijen ook pijn in mijn buik. De seks zelf was goed en lekker. Dus het was heel vervelend dat ik na het vrijen en een orgasme pijn in mijn buik kreeg. Ik zocht op internet naar oorzaken hiervan want ik durfde niet naar de huisarts te gaan. Ik vond veel informatie en tips, maar het lukte me niet om van de pijn af te komen. Toen ben ik uiteindelijk toch naar de huisarts gegaan. Die vond het helemaal niet gek overigens. Er zijn meerdere oorzaken van pijn tijdens en na het vrijen. Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn tijdens het vrijen is dat de vagina niet vochtig genoeg wordt waardoor penetreren pijnlijk wordt. Als oplossing hiervoor kun je een glijmiddel gebruiken. Het kan ook zijn dat de penetratie te diep gaat waardoor je baarmoedermond wordt aangeraakt. Dit kan een pijnlijk gevoel geven. Deze pijn kan ook na het vrijen ontstaan.

Heb je pijn na het vrijen dan is het belangrijk te onderzoeken hoe dat komt. Je kunt online informatie opzoeken. Het is in ieder geval belangrijk ontspannen te zijn tijdens het vrijen. Zorg dat je voldoende vochtig bent bij de vagina. Ontspan tijdens de penetratie. Je bekkenbodemspieren kun je trainen en verstevigen door oefeningen te doen. Hierdoor wordt je bekkenbodem steviger en zal minder snel pijn gaan doen. Mocht de pijn aanhouden dan is het verstandig je huisarts te bezoeken. Pijn na het vrijen komt bij veel vrouwen voor en is iets waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen. Het is zonde om hiermee te blijven lopen, want het gaat ten kostte van een plezierig seksleven.