Op naar de fysiotherapeut voor mijn bekkenbodemspieren

Het begon een paar weken na de geboorte van onze dochter. Ik kreeg weer zin in seks en mijn man en ik gingen weer vrijen. Ons seksleven had een tijdje op een lager pitje gestaan, maar nu waren we er allebei weer klaar voor. Het bleek echter dat ik pijn kreeg bij het vrijen en helemaal als ik een orgasme kreeg. De pijn bleef daarna ook nog en tijdje aanwezig. Het klaarkomen werd daardoor heel vervelend en de zin in seks verdween meteen weer. Met enige schroom ging ik op een gegeven moment naar de huisarts en vertelede hem over mijn probleem. Hij raadde me aan om naar een fysiotherapeut te gaan die was gespecialiseerd in bekkenbodemspieren.

Ik zag er een beetje tegenop want dan moest ik weer mijn, toch wel intieme, verhaal doen. Maar goed, ik maakte een afspraak en de eerste keer vertelde ik weer met enige schaamte over de pijn na het vrijen. Ik werd er overigens wel steeds beter in, want hoe vaker je het moet vertellen, hoe minder je je ervoor schaamt. De fysiotherapeut stelde me gerust dat ik in ieder geval niet de enige was met dit probleem. Er kwamen regelmatig vrouwen in zijn praktijk met pijn na het vrijen. Als eerste wilde hij dat ik mijn bekkenbodemspieren ging oefenen. Het euvel had waarschijnlijk te maken met mijn spieren die door de zwangerschap en bevalling waren uitgerekt. Daardoor gaven ze minder steun wat voor ongemak en pijn kan zorgen. Hij liet me zien welke oefeningen ik moest doen. En ja, hier moest ik ook wel even aan wennen. Maar ik dacht: baadt het niet dan schaadt het niet.

Bekkenbodemspier oefeningen elke dag

Naast pijn na het vrijen zijn er nog veel meer redenen om je bekkenbodemspieren te verstevigen. Deze spieren ondersteunen je bij het hebben van een stabiele stevige houding van je rug. Ze zijn heel belangrijk bij het kunnen ophouden van je urine. En zo zijn er nog meer redenen om deze spiergroep te trainen. Dit geldt overigens ook voor mannen, want die hebben ze ook. Gelukkig ging bij mij, na een paar weken oefenen en twee vervolgafspraken bij de fysiotherapeut, de pijn na het vrijen weg. De oefeningen werkten echt. Ik ben hartstikke blij dat ik weer volop kan genieten van vrijen en orgasmen.

Wat jouw man graag wil.

Plezier hebben in je seksleven is heel belangrijk. Je kunt intieme momenten met elkaar delen en elkaar tot grote hoogtes brengen. Maar wat vind jouw man nou lekker? Iedere man is natuurlijk anders en heeft zo zijn eigen voorkeuren. Het is daarom belangrijk altijd goed te kijken naar de signalen die je bedpartner afgeeft. Zo kom je er snel achter wat hem opwindt. Hieronder vind je een paar sekstips die de moeite waard zijn.

tips om je vriend te verwennen als vrouw zijnde

Mannen houden van lichamelijk contact tijdens seks. Je hoort wel eens dat er billen- en borstenmannen zijn. Probeer eens uit waar jouw partner opgewonden van wordt. Zijn het je borsten of juist je billen? Laat je partner lekker aan je lichaam zitten. Verstop je niet onder de dekens of een laag kleding. Nee, jouw man vindt het heerlijk om je te kunnen voelen, vast te pakken en aan te raken.

Net als dat hij het heerlijk vindt om jou aan te raken, vindt een man het ook heerlijk om aangeraakt te worden. Streel met je handen over zijn gevoelige zones, leg je handen om zijn penis en knijp zachtjes in zijn ballen. Streel het gebied rondom zijn anus en kijk wat dat met hem doet. Behalve je handen kun je natuurlijk ook je mond en tong gebruiken om je partner te stimuleren. Ook hier geldt; let goed op welke handelingen hem opwinden. En je weet binnen no-time wat jouw man het lekkerste vindt.

Neem het initiatief. De meeste mannen houden niet van een vrouw die amper beweegt en de seks ondergaat. Ze willen graag dat jij als vrouw ook initiatief neemt en actief bent. Nodig je partner uit om verschillende standjes te proberen. Als je een borstenman hebt vindt hij het heerlijk als je op hem gaat zitten en hij je borsten vol kan zien. Houd je man van je billen gaat zijn voorkeur waarschijnlijk uit naar een standje van achteren.

Laat merken dat je geniet. Seks is bedoeld als plezier zowel voor jou als voor hem. Doe geen dingen die je niet lekker vindt en laat het merken als je opgewonden raakt. Een man houdt ervan als hij merkt dat zijn partner geniet van wat hij doet. Moedig hem aan met woorden of geluiden, zoals kreunen. Vertel hem wat je wel en niet lekker vindt, of begeleidt hem met je handen naar de juiste plek. Met deze tips weet jij snel wat jouw man wil.

Meer plezier met het juiste glijmiddel

Glijmiddel kan het genot van je seksuele ervaringen vergroten. Als je pijn hebt bij het vrijen omdat je niet vochtig genoeg bent, kun je een glijmiddel gebruiken. Een glijmiddel maakt de huid om de vagina en penis vochtiger waardoor de penetratie minder stroef is. Hierdoor heb je minder pijn en kun je meer genieten van de seks. Ook is glijmiddel een heel handig hulpmiddel als je bijvoorbeeld anale seks wilt hebben. Het gebruik van het juiste glijmiddel kan het genot van seks en erotische spelletjes verhogen.

Er zijn meerdere soorten glijmiddel en het grootste onderscheid wordt gemaakt op basis van welke stof ze zijn gemaakt. Zo heb je glijmiddel op basis van water, olie en siliconen. Alle drie hebben ze verschillende kenmerken en daardoor andere voor- en nadelen. Glijmiddel op waterbasis moet je op een gegeven moment opnieuw aanbrengen omdat het water wordt opgenomen door de huid. Producten op basis van olie kunnen bij vrouwen voor irritaties zorgen. Glijmiddelen op basis van siliconen zijn wat duurder en zijn niet zo fijn in de mond. Naast deze categorieën zijn er ook nog glijmiddel op basis van organische stoffen die ook weer hun eigen kenmerken hebben. Waar je in ieder geval goed op moet letten is of de gel samengaat met het gebruik van condooms. Sommige glijmiddelen kunnen de werking van een condoom nadelig beïnvloeden.

Er zijn meerdere stimulerende glijmiddelen op de markt. Deze gels stimuleren de clitoris en zorgen voor een intenser orgasme. Een stof in het glijmiddel zorgt voor prikkeling van de erogene zones in de vagina. Dit kan bijdragen tot nog meer genot tijdens de seks. Een combinatie van massagegel en glijmiddel is helemaal handig. Deze gel kan je gebruiken voor een heerlijke erotische massage en meteen ook als (stimulerend) glijmiddel. Een hele fijne toevoeging op je intieme momenten. Een andere wat praktischere variant zijn glijmiddelen die tegelijkertijd ook zaaddodend zijn. Deze zijn goed te gebruiken als aanvulling op anticonceptiemiddelen.

Op internet kan je gemakkelijk alle verschillende soorten glijmiddelen vinden en met elkaar vergelijken. Je vindt hier alle kenmerken, voor- en nadelen. Zo kan je kijken welk middel jou het meeste aanspreekt. En wil je het een keer proberen dan kan je het meteen online bestellen. Het wordt discreet en snel bij je thuisbezorgd. Maak je seksleven fijner en intenser door gebruik van het juiste glijmiddel.

Een vibrator: koop hem discreet online

Fijne seks hebben is een verrijking van je liefdesleven. Je kunt samen met je partner van elkaar genieten of bij jezelf ontdekken wat je lekker vindt. Een vibrator is een hulpmiddel dat je seksbeleving nog intenser kan maken. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de gevoelige spots bij je vagina te stimuleren. Tijdens het vrijen met je partner kan deze je met gebruik van de vibrator tot een intens orgasme brengen. Dit hulpmiddel kan ook gebruikt worden voor anale penetratie tijdens de seks.

Als je een vibrator wilt hebben, maar je voelt teveel schroom om hem in een winkel te kopen is het online aanschaffen een goede oplossing. Je kunt zo anoniem kijken welke modellen en uitvoeringen er zijn en de voor jou perfecte vibrator uitzoeken. Er zijn een paar dingen waar je bij het uitkiezen op kunt letten. De meeste vibrators hebben verschillende standen voor de trillingen en vibraties die hij geeft. Het is handig een vibrator uit te kiezen die meerdere standen heeft. Je kunt dan makkelijk experimenteren welke stand jij het lekkerste vindt.

Daarnaast is het van belang om te bedenken of je de vibrator alleen inwendig of ook uitwendig wilt gebruiken. Sommige vrouwen vinden het fijn als de vibrator wordt ingebracht en op deze manier de clitoris stimuleert. Andere vrouwen vinden het alleen fijn als de clitoris van buitenaf wordt gestimuleerd. De manier waarop je de vibrator wit gebruiken bepaalt mee welk model het beste bij jou past. Online vind je bij de omschrijving van de verschillende modellen informatie hierover. Je weet dan snel van welke vorm en grootte jouw voorkeur hebben.

Naast de verschillende standen en modellen is het ook belangrijk om te zoeken naar goede kwaliteit. Het is tenslotte een hulpmiddel dat je gebruikt op zeer persoonlijke momenten en ook op hele intieme plekken van je lichaam. Een goed uitgekozen en kwalitatief hoogwaardige vibrator gaat jarenlang me en zorgt voor veel seksueel plezier. Houd hier bij de online aanschaf van je vibrator rekening mee. Een vibrator kan een hele mooie aanvulling zijn op je seksuele ervaringen. Of je nu samen of met je partner bent of alleen. Het online aanschaffen van een vibrator geeft je de mogelijkheid verschillende modellen met elkaar te vergelijken en te kijken wat welke het beste bij je past. Daarnaast is het ook nog eens heel discreet om op deze manier te bestellen.

Oh nee, pijn na het vrijen

Mijn beste vriendin kwam naar me toe. Ze wilde me spreken en het was best een persoonlijk onderwerp. Maar wij bespreken veel met elkaar dus mij durfde ze het wel toe te vertrouwen. Kortom, ze vertelde me over haar seksleven. Ze heeft sinds kort weer een vriend waar ze dol op is, maar ze heeft vaak pijn na het vrijen. Ze durft er met haar vriend nog niet over te praten, maar ze heeft daardoor wel minder zin in seks. Dat vindt ze erg jammer, dus wil ze er graag wat aan doen. Naar de huisarts durft ze nog niet. Dus vroeg ze tips aan mij omdat ze weet dat ik dat ook een keer heb gehad.

Een paar jaar geleden had ik na vrijen ook pijn in mijn buik. De seks zelf was goed en lekker. Dus het was heel vervelend dat ik na het vrijen en een orgasme pijn in mijn buik kreeg. Ik zocht op internet naar oorzaken hiervan want ik durfde niet naar de huisarts te gaan. Ik vond veel informatie en tips, maar het lukte me niet om van de pijn af te komen. Toen ben ik uiteindelijk toch naar de huisarts gegaan. Die vond het helemaal niet gek overigens. Er zijn meerdere oorzaken van pijn tijdens en na het vrijen. Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn tijdens het vrijen is dat de vagina niet vochtig genoeg wordt waardoor penetreren pijnlijk wordt. Als oplossing hiervoor kun je een glijmiddel gebruiken. Het kan ook zijn dat de penetratie te diep gaat waardoor je baarmoedermond wordt aangeraakt. Dit kan een pijnlijk gevoel geven. Deze pijn kan ook na het vrijen ontstaan.

Heb je pijn na het vrijen dan is het belangrijk te onderzoeken hoe dat komt. Je kunt online informatie opzoeken. Het is in ieder geval belangrijk ontspannen te zijn tijdens het vrijen. Zorg dat je voldoende vochtig bent bij de vagina. Ontspan tijdens de penetratie. Je bekkenbodemspieren kun je trainen en verstevigen door oefeningen te doen. Hierdoor wordt je bekkenbodem steviger en zal minder snel pijn gaan doen. Mocht de pijn aanhouden dan is het verstandig je huisarts te bezoeken. Pijn na het vrijen komt bij veel vrouwen voor en is iets waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen. Het is zonde om hiermee te blijven lopen, want het gaat ten kostte van een plezierig seksleven.